Zorg²

Zorg²

Kraamzorg

Zorg in het kwadraat (Zorg²) is uw hulpverlener op het gebied van thuis- en kraamzorg. Samen met u gaan wij op zoek naar de zorg die het beste bij u past, thuis in uw eigen vertrouwde omgeving.

Kraamzorg²

Een goed begin

Aantal uren kraamzorg
Je kunt kiezen uit 49 uur bij borstvoeding, 45 uur bij flesvoeding, of wijkzorg 24 uur. De uren worden in overleg met u over de dagen verdeeld. Meld je je voor je 6 de maand zwangerschap aan heb je recht op 49-45 uur, daarna alleen op wijkzorg.

Mocht blijken dat in het kraambed er extra uren nodig zijn dat we die in overleg met de verloskundige bij kunnen indiceren. Is het nodig dat u in het ziekenhuis verblijft? Dan gaan deze uren van de zorg af.

Intake
Voorafgaand aan de kraamtijd maken wij graag kennis met u. Bij dit gesprek kijken wij naar uw thuissituatie en uw wensen, zodat wij de medewerker die het beste bij u past voor u kunnen inzetten wanneer de bijzondere periode is aangebroken.

Partus-assistentie

Kraamverzorgster ondersteunt de verloskundige tijdens de bevalling. Aan de borst proberen te leggen, anders huid op huid contact, ook evt bij de vader om de hechting tussen moeder/vader en kind te bevorderen.

Wat doet de kraamverzorgende?
Zij legt voor de bevalling de benodigde spullen klaar; 2 kruikjes (om de doeken en de babykleertjes kleertjes te verwarmen). En een aankleedkussen met vaseline, thermometer en gaasjes. En maakt het wiegje in orde.

Ook streeft de kraamverzorgende ernaar om de baby binnen 1 uur na de bevalling aan de borst te laten drinken. Nadat de verloskundige moeder en kind heeft gecontroleerd zal de kraamverzorgende de baby temperaturen en aankleden. Zij geeft de moeder wat te eten en helpt de vrouw met douchen of wassen. Ook wordt het bed van de kraamvrouw lekker verschoond.

Na de bevalling zal de kraamverzorgende ongeveer 2 uur blijven, afhankelijk van het moment van de dag. Overdag blijft ze vaak een hele dag. ‘s-Avonds of ‘s-nachts zo lang nodig is. Zij doet dan controles bij moeder en kind en geeft uitleg en instructie over de verzorging van moeder en kind.

Kraambed

Tijdens het kraambed draagt de kraamverzorgster zorg voor de moeder en de baby, maar ook voor de dagelijkse zorg van het gezin. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen draagt de kraamverzorgende zorg voor

Zorgdossier
De kraamverzorgende noteert alle gegevens over eten, slapen en gezondheid van de baby en de moeder in een persoonlijk zorgdossier. Dit dossier staat vol met praktische en leuke tips en dient daarnaast als naslagwerk voor de verloskundige.

Super leuk kraamcadeautje:

Hulp bij

Het gehele proces

Voorlichting & instructie
Voorafgaand aan de kraamtijd kunt u te allen tijde bij ons terecht voor alle informatie omtrent uw aankomende kraamtijd. Wij zullen u ook informatie geven over de voeding van de baby. Wij zullen met u alle voordelen van borstvoeding bespreken, voor welke voeding u uiteindelijk kiest is natuurlijk aan uzelf en wij zullen u vol goede zorg begeleiden bij het voeden van uw kindje.

Gedurende de kraamzorg krijgt u toelichting over de (dagelijkse) zorg van de baby zodat de verzorging na de kraamtijd zelfstandig kan worden voortgezet.

Couveuse nazorg
Wanneer je kindje langer in het ziekenhuis moet blijven, dan verleent Zorg2 couveuse nazorg.

Na thuiskomst van de baby wordt je verder op weg geholpen zodat ook dan alles soepel verloopt en je zorgeloos van alles kunt genieten.

Zorg²

Kraamzorg aanvragen

Indien u gebruik wilt maken van Kraamzorg van Zorg 2 of een specifieke zorgwens met ons wilt bespreken, kunt u contact met ons opnemen. Vervolgens maken wij met u een afspraak voor een intakegesprek.

Zorg 2 heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. De zorgverzekeraars vereisen aantoonbare kwaliteit van de kraamzorgaanbieders. Om hieraan te voldoen zijn wij onder andere in het bezit van het ISO-certificaat en borstvoedingscertificaat.

Je dient je te allen tijde ook aan te melden voor kraamzorg bij je zorgverzekeraar. Dit hoeft overigens niet te gebeuren voor het intakegesprek.

Inschrijven

Regio Tilburg
Regio Breda

Zorg²

Ons werkgebied

Zorg in het kwadraat verleent zorg in Midden- en West-Brabant.

Mocht u buiten deze regio toch zorg willen ontvangen dan is dit natuurlijk mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.